ABOUT ∇

Dick
Ronteltap

‘’Non-stop creëren’’

Zelf omschrijft hij zich als ‘non-stop creatieve wervelstorm.’ Ongestuurde experimenten monden in zijn werk uit tot verbindende creaties. Op straat ‘juttert’ Dick materialen die hij eigenzinnig omtovert tot heuse portretten. Gebruikte kastjes, ramen en deuren transformeren onder zijn ogen in kleurrijke representaties van een vrolijke werkelijkheid. Verassend genoeg wordt de nadruk gelegd op het accepteren van die realiteit, het niet willen weggooien van het verleden, maar juist tot creatie verheven; de kunst van het nu.

Dick gaat door het leven als kunstenaar en muzikant. Improviseren kan met materialen van de straat en de benodigde verf. Maar geheel niet onbelangrijk, creëren kan ook met geluid. Dick Ronteltap bespeelt zijn saxofoon op een ongekende expressieve en levenslustige manier. Zijn spel, zowel technisch als melodisch, laat de ziel ongegeneerd dansen. Hij speelt op straat, feesten, jamsessies en kent succes met zijn vierkoppige formatie Convoi Exceptional. Zodra het weer mag is Dick een gedeelte van het jaar te vinden in New Orleans, waar hij zich omringt met zijn jazzhelden en een muziekboost opdoet voor de rest van het jaar.

Dick geeft in een handomdraai workshops aan jonge en oude mensen. Het gevoel van schilderen en het plezier van muziek maken, geeft hij graag over. Het aanborrelen van creativiteit behoort tot zijn passie. Het verbinden met kunst tot zijn missie.

Al deze vertakkingen komen samen in zijn nieuwste project: atelier Plan-D. Hier krijgen zijn creaties een duidelijke bestemming. Dick Ronteltap werkt in opdracht van zichzelf en anderen. Hij staat eigenlijk altijd open voor een gesprek over zijn werk. Dus trek je stoute schoenen aan en kom een keer naar Plan-D om verwondert weer terug te komen in je eigen huis en het liefst zo snel mogelijk weer terug te keren naar zijn kunstzinnige stulp. Dát doet Dick zijn kunst en muziek met je. Zo’n vrolijke afdruk wil je blijven omarmen en bidden dat het je nooit meer gaat verlaten.

PLAN-D
Zomerhofstraat 75, 3032 CK Rotterdam

Bel of app 0648503482 voor een afspraak.

Tekst: Luca Warmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: